Afbeelding Blog 1. Een week met Nik
Nikki Kaatee
Nikki Kaatee

Een week met Nik

Een week vol ‘kant en klaar’ gemaakte menu’s voor jullie (nou oké, niet helemaal, jullie moeten zelf de boodschapjes nog in huis halen en het klusje klaren, maar vooruit.. ) van ontbijt tot lunch tot avondeten, inspiratie voor tussendoortjes, mijn welbekende late night comfort food, maar ook mijn vette cheat meals zal ik met jullie gaan delen (feel free to join, soms is het beter van niet.. )

Oké, jullie krijgen vanaf vandaag de tijd het volgende boodschappenlijstje in huis te halen. Maandag ochtend gaan mijn stories op Instagram in. Zelf doe ik dan ook meestal mijn boodschappen. En dan later die week nog een keer op vrijdag, voor vrijdag avond (want: hamburger time!) en mogelijk voor nog wat extra verse dingen of aanvullingen voor het weekend.. Ik ga jullie op deze manier proberen een hele week met mij mee te loodsen. Deze stories zal ik trouwens ook vastzetten, zodat ze later ook nog terug te bekijken zijn.

Omdat het motto van mijn wederhelft; ,gemak dient de mens’ is, hebben wij vorig jaar geïnvesteerd in een extra grote vriezer, die wij goed gevuld houden met vlees van MuscleMeat. No spon, maar dit vind ik echt baas! Wij hebben dus eigenlijk altijd kip, rundergehakt, biefstuk & hamburgers op voorraad. Kip van Muscle Meat zit bijvoorbeeld in zakken van 2,5 kg en is al klaargemaakt en gekruid. Dit is dus enkel en alleen nog een kwestie van ontdooien en opwarmen. Ideaal ook om je eten te preppen. In de middag vind ik het zelf ook lekker om gewoon rijst of pasta koud op te eten (van bijvoorbeeld de dag ervoor). Ideaal om dan nog wat extra vlees hiervan te ontdooien en toe te voegen. Ook de gehaktballetjes zijn kant en klaar en gekruid, biefstukpuntjes zijn ook al gesneden en gekruid, deze moeten nog wel even klaargemaakt worden. Dit laatste geldt ook voor de hamburgers, deze zijn overigens wel low fat! En mega lekker. Dus.. wil jij dit ook? Dan je weet wat je moet. Want hoe was die ookal weer; failing to prepare is preparing to fail?

Ah fijn, ik zal voor jullie het vlees er gewoon bij zetten op het lijstje, zodat je dit gewoon ook bij een supermarkt kunt halen. Doordeweeks doe ik mijn boodschappen het liefst bij de Appie, en in het weekend komen wij graag nog even bij de Lidl (voornamelijk voor wat weekend specialties..)
Dus soms zet ik wat merken erbij op het lijstje, om het voor jullie zo easy mogelijk te maken, je zit hier natuurlijk niet aan vast he.. als je liever een ander merkje of iets merkloos pakt, ook dikke prima. Ik hoop alleen maar dat jij lekker én voedzaam eet!

Alles is in principe gebaseerd op 2 personen. Ben je alleen, houd hier dus even rekening mee. Dan heb je van alles de helft nodig. In sommige gevallen kun je er natuurlijk ook voor kiezen toch 2 porties te maken en de andere gewoon te bewaren! Of kook een keer voor iemand anders. Ook wel gewoon heel lief in deze barre tijden.
Oh, en last but not least. Ik hoop dat je een airfryer hebt.

Succes & eetsmakelijk ?

Komt ie…

Boodschappenlijstje 1
  • 8 bananen biologisch
  • 3 kiwi’s groen
  • 2 appels Granny Smith
  • 2 peren Conference
  • Aardbeien 400 gr
  • Blauwe bessen (in ieder geval 100 gr)
  • Avocado
  • Gember
  • 1 zakje Rucola
  • 2 x Paprika rood
  • 1 x Paprika geel
  • Snoeptomaatjes 500 gr
  • 1 Komkommer
  • 1 Brocolli (of een zakje met een mix van brocolli & bloemkool 400 gr)
  • 1 zak Spinazie 400 gr
  • Wokgroenten aziatisch zakje 400 gr
  • Zakje peulen 200 gr
  • Bbq krieltjes AH zakje 500 gr
  • Gekruide Aardappelschijfjes/partjes AH 450 gr
  • Carbonara pastasaus (vers en klaar uit het groente vak)
  • Volkoren pasta (penne, tagliatelli, spaghetti, kies vooral wat jij lekker vind)
  • Basmati rijst
  • Olijfolie
    • Optioneel: Kokosolie
  • Volkoren brood of bolletjes
  • Volkoren wraps
  • Gerookte kipreepjes 200-300 gr
  • Biefstuk of biefstuk reepjes 200-300 gr
  • 2 x Kipfilet 200-300 gr
  • Kaas
  • Kipfilet beleg
  • Pot doperwtjes met worteltjes HAK
  • Eieren
  • Melk vol
  • Magere Franse kwark 500 gr
  • Optimel Griekse stijl yoghurt Koffie smaak 450 gr
  • 1 tablet pure chocolade 85%
  • Amandelen
  • Walnoten (beide wel ongebrand & ongezout)
  • Brinta (appel & rozijn variant) of havermout
  • Volkoren Oerknack crackers Bolletje
  • Rijstwafels
  • Pindakaas
  • Bevroren rood fruit
Het 2e boodschappenlijstje deel ik volgende week met je in mijn Instagram story (vrijdag 12/2).

Verwacht geen culinaire hoogstandjes please. Wij zijn gelukkig gewoon aan het werk ondanks alle ellende die COVID met zich meebrengt. En begrijp me niet verkeerd, want ik maak graag tijd voor eten, en ook koken vind ik heerlijk. Maar wel als ik tijd heb, en ook ik heb die zeeën van tijd helaas nog niet..

Ik zal hieronder vast het weekmenu met jullie delen betreft het avondeten :

Maandag

Pasta Carbonara met gerookte kip, spinazie, tomaatjes & rucola.

Dinsdag

BBQ Krieltjes met kip, brocolli & bloemkool.

Woensdag

Basmati rijst met biefstukpuntjes, peultjes & aziatische wokgroenten.

Donderdag

Aardappelschijfjes met kip, worteltjes & erwtjes.

Vrijdag

Broodjes hamburger met zoete aardappelfrietjes én jawel jawel; fritessaus!
(En wie weet nog een toetje..)

Side note: zoals je waarschijnlijk wel opvalt eten wij elke dag wel iets van vlees. Wij zijn dus niet vegetarisch en ook niet veganistisch. Ik ben zeker van mening dat we allemaal bij kunnen dragen aan de zorg voor onze planeet, maar sorry, ik hou gewoon echt van vlees. Daarnaast is het voor mij ook gewoon een makkelijk en snelle manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen. 

Maar mocht jij tips hebben hierin voor mij, feel free to share them! Je kunt al deze gerechten natuurlijk zelf ook prima wijzigen in vegetarische varianten.

“Een kind kan de was doen”

Nik PT 2021 © All Rights Reserved

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About