vhkjnl
Nikki Kaatee
Nikki Kaatee

Eten op verzadigingsgevoel

Eigenlijk is het best simpel. Op een schaal van 1 tot 10 neem je honger, écht honger, tot jezelf overgegeten te hebben, gewoon buikpijn, de knoop van je broek los willen doen, schuldgevoelens en jezelf écht vadsig voelen. Waar je idealiter wilt zitten qua verzadigingsgevoel is rond de 7-8. Gewoon lekker voldaan. Niet té vol, maar ook geen honger of trek meer hebben.

 

Je zou dit kunnen oefenen met je afgewogen en getrackte voeding. Maar vraag jezelf ook eens af waar je zit qua verzadiging, voordat je daadwerkelijk gaat eten. En doe dit ook af en toe eens tijdens het eten. Hoe verzadigd ben je eigenlijk?

Wanneer je een ingeplande/afgewogen maaltijd op hebt, waar zit je dan op die schaal van 1 tot 10 qua gevoel van verzadiging? Is dat een 7-8 voor je gevoel? Of zit je dan op een 9? Of misschien wel een 6?

 

 

Dit is natuurlijk mega persoonlijk en dat is ook de bedoeling. Het gaat er in deze namelijk echt om dat jij jouw lichaamsgevoel leert herkennen in die schaal van 1 tot 10. En dat je uiteindelijk gewoon verantwoord kunt eten op gevoel.

 

Hoe chill zou het zijn, dat je gewoon uit eten op of vakantie kunt gaan zonder dat je hoeft te stressen over je eten, omdat je de kracht van je verzadigingsgevoel hebt getraind! En niet te vergeten, die feestdagen die nu toch echt om de hoek staan… Want laten we wel zijn, iedereen die ook maar een beetje om zijn of haar gezondheid geeft, en lekker in zijn vel wil zitten (hier hangt overigens ook absoluut geen gewicht of ideaal plaatje aan natuurlijk), die doet dat..

 

Misschien voel je je hier nog niet helemaal lekker bij om dit toe te gaan passen. En misschien voelt het zelfs een beetje eng om de controle van het tracken van je voeding / het tellen van je calorieën los te laten. Of misschien heb je überhaupt moeite om dit goed aan te voelen. Dat is niet erg. We starten allemaal ergens. Gun jezelf de tijd om het te oefenen.

 

Al overkomt het je nog steeds regelmatig, veel te veel gegeten, op een cijfer van 10, op de bank met buikpijn, zal je toch zien dat je na verloop van tijd je verzadigingsgevoel eerder leert herkennen en dat je alles hier beter op af kunt stemmen.

 

 

Werkt dit niet voor jou? Ook dikke prima natuurlijk. Laat het dan ook gewoon lekker zitten. We zijn allemaal mensen, maar allemaal anders, en iedereen vind iets anders weer prettig. Jij moet vooral jouw manier van voeden hanteren!

 

Kan je wel wat hulp gebruiken hierbij? Misschien kan ik je helpen.

 

Was die weer! Joejoe 😊

 

( Enne… geniet van je Sinterklaas weekend!

                                                          Misschien gelijk een goede test.. )

 

Nik PT 2021 © All Rights Reserved

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About