sixpackiee
Nikki Kaatee
Nikki Kaatee

Het recept voor een sixpack

Zo, nu heb ik je aandacht! Dat is mooi. Want waarschijnlijk ben je op zoek naar het geheim voor een strakke buik of zelfs een sixpack. Dan ben je aan het juiste adres! Waar andere trainers, coaches of diëtistes het geheim niet verklappen, doe ik dat lekker wel. Ongeacht of je nou bij me traint of niet, ik wil graag iedereen helpen met het behalen van hun doelen. Dus, let’s go!

 

De beste work out voor een strakke buik? Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen. Helaas, die bestaat niet! Natuurlijk kun je wel je buikspieren trainen, maar de beste workout bestaat niet. Je ziet vaak van die advertenties als ‘6 minutes abs workout for fast results’ maar helaas, dit is allemaal marketing.. Eigenlijk een beetje hetzelfde als de titel van mijn blog, dit is puur om jouw aandacht te trekken, zodat je nu kunt lezen wat wél werkt. Ik wil je er bij deze echt op wijzen dat er geen quik fix is, en er geen magisch pilletje, shake of work out bestaat voor snel en mooi resultaat.

 

Maar wat werkt dan wel? Wil je echt graag een strakke buik of zelfs sixpack en train je jouw buik al regelmatig? Best gek dat het dan maar niet wil lukken om die blokjes zichtbaar te maken, toch? Toch is dit de fout die heel veel mensen maken. Trainen is natuurlijk super goed, maar niet de belangrijkste factor in deze. Als je voor die strakke buik of sixpack gaat, moet je eerst goed je voedingspatroon onder de loep nemen. Want daar ligt de sleutel tot succes.

 

Iedereen heeft namelijk buiksperen, alleen zijn ze niet bij iedereen even goed zichtbaar. Ieder lichaam kent namelijk een vetpercentage en hoe lager jouw vetpercentage is, hoe beter je je buikspieren zal zien. Meestal zie je bij een man de buikspieren bij een vetpercentage rond de 10% en bij vrouwen rond de 18 á 20%.

 

Want waar slaat dat vet als eerste op? De één heeft een hoog vetpercentage, terwijl iemand anders een laag vetpercentage heeft. Dit verschilt heel erg per persoon. De plek waar je je vet opslaat heeft te maken met jouw vetdistributie. Dit houdt in dat jouw genen al voorgeprogrammeerd zijn en het op de volgende manier verdelen: ‘Hey, deze vetjes worden eerst opgeslagen in de benen, daarna een beetje op de buik en als laatste op de armen.’

 

De volgorde waarop je vet opslaat is dus grotendeels genetisch bepaald. Hier heb je helaas geen invloed op. Hetgeen waar je wel invloed op hebt, is of jouw vetpercentage omhoog of omlaag gaat. Met een ander eetpatroon kun je je vetpercentage wel degelijk verlagen. En je lichaam dus meer ‘getoned’ krijgen.
Als het om verbranden van vet gaat, komt je buik in 9 van de 10 gevallen, als laatste aan de beurt. Dit heeft een aantal specifieke redenen omdat vetweefsel verschillende functies heeft.

 

Vetweefsel levert energie ten tijde van een calorietekort, maar dient ook als beschermlaag en isolator voor je lichaam. De organen die zich bevinden in je buik en romp hebben veel bescherming nodig. Niet gek dus dat je lichaam het vet juist rondom de buik wil hebben als we het vanuit overlevings perpectief bekijken. Dus, wat kun je doen om buikvet te verminderen? Wanneer je ziet dat je buik na twee á drie weken niet verandert, raak dan niet paniek. Zo snel gaat het niet.

 

Je moet consistent zijn. Als je consistent in een calorietekort zit, dan gaat het vet op je buik weg. Jouw lichaam is hoogstwaarschijnlijk gewoon eerst het vet op de rest van je lichaam in stapjes aan het verlagen. Geef het tijd.

 

 

Dus, het recept voor die strakke buik? Ik heb het hierboven al een beetje beschreven. En het antwoord is eigenlijk best simpel. Zorg ervoor dat je voor langere periode consistent in een negatieve energiebalans zit. Ja, daar komt ie weer, het heeft allemaal te maken met wat erin gaat versus wat eruit gaat. Sorry dames en here, maar het komt er gewoon op neer dat je minder moet eten dan dat jouw lichaam nodig heeft om die buikvetjes eraf te krijgen. Dit calorietekort hoeft helemaal niet extreem te zijn. Maar, als je dit maar twee weken volhoudt dan gaat het natuurlijk niet werken..

 

Kan jij hier wel wat hulp of advies bij gebruiken? Neem gerust contact met me op!

 

Een hele effectieve oefening voor het trainen van je core blijft trouwens de Ab Wheel. Zie hieronder hoe je deze oefening juist uitvoert. Voeg deze oefening met 3 setjes van 15 herhalingen, gelijk toe aan je trainingsschema.

Succes!

 

IMG_3812 (5)

Nik PT 2021 © All Rights Reserved

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About