app-calorieen-tellen-1170x500
Nikki Kaatee
Nikki Kaatee

To cheat or not to cheat

Ja, je zit midden in je afvalproces. En het is weekend, je hebt een feestje, of het is mooi weer. Wat ga je doen? Cheaten? Meer calorieën nuttigen dan je gepland had? Hoe doe je dit nou? En hoe pak je het aan als je eens een dagje uit de bocht schiet. Voel je je dan schuldig? Blijf je dan het hele weekend binge eten omdat je denkt dat je je progressie toch al verpest hebt? Of zet je die knop om en besef je dat die ene dag helemaal niet zo’n ramp is…

 

Als je aan het afvallen bent, heb je een calorieën budget. Het perspectief waarin je jouw dagelijkse calorieën plaatst is hierbij allesbepalend voor het wel of niet krijgen van een klote gevoel van een ‘slechte’ dag. Dit kan namelijk van grote invloed zijn op het wel of niet bereiken van jouw doel.

 

Wanneer we eten in een calorie tekort, is het heel belangrijk om je hele week voor ogen te houden. En zeg nou zelf, hoe zonde is het om de progressie die je maakt, waar je de hele week zo hard je best voor doet, in 1 weekend te verpesten? Dit kan je namelijk wel echt doen door het hele weekend alles los te laten, en alles te eten wat los en vast zit. Logisch. Maar één dagje maakt vaak niet zo gek veel uit. Ik ga je aan de hand van wat plaatjes laten zien hoe je het eigenlijk zou moeten zien.

 

Genieten van het leven hoort erbij. Sterker nog, op de lange termijn is dat misschien wel één van de belangrijkste dingen die je ervoor zorgen dat jij het daadwerkelijk volhoudt. Zolang je erna maar weer de draad oppakt, zijn die paar extra calorieën waar jij hopelijk van genoten hebt, op de lange termijn verwaarloosbaar.

 

 

 

 

Stel dat je, zoals in het voorbeeld, een caloriebudget hebt van 1600 kcal per dag. Je wilt dan aan het einde van de week ook uitkomen op een gemiddelde van 1600 kcal per dag. Eet je dan op één dag 2500 kcal (900 kcal boven je budget) dan levert dat maar 129 kcal extra op in je dagelijkse gemiddelde calorieën.

 

Die 129 kcal extra zijn echt geen ramp en zorgen er echt niet ineens voor dat je geen vet meer verliest. Wellicht verlies je die week iets minder vet. Maar hey, wat is nou belangrijker? Blijven genieten tijdens het hele afval proces? Of jezelf alles ontzien en die extra paar ons extra vet verliezen, maar wél met de grote kans om binnen no time helemaal uit de bocht te schieten. Ik zou zeggen, GENIET! Maar wel met mate. En laat je mind je dus vooral niet opf*cken om dat ene dagje… ?

 

 

Fijn weekend!

 

Nik PT 2021 © All Rights Reserved

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About