IMG_0331
Nikki Kaatee
Nikki Kaatee

Trainen met een trainer

 

Waar dit een paar jaar geleden al de normaalste zaak van de wereld was voor bekende Nederlanders, zie je tegenwoordig steeds meer mensen die zich laten begeleiden door een PT – ehh ja, gewoon : Personal Trainer. Maar, waarom zou je dit nou doen? Want, kom je hier nu echt sneller door in vorm? Waarom kun je het zelf niet? En (ook niet geheel onbelangrijk) waarom is het nog altijd vrij kostbaar.

 

Voordelen van het trainen met een Trainer

Trainen met een persoonlijke trainer heeft een hoop voordelen. Met een trainer ga je een persoonlijk traject in en behaal je over het algemeen sneller resultaat dan wanneer je altijd jezelf moet motiveren om naar de gym te gaan. Tegenwoordig kun je al gauw iemand inhuren op locatie, of jezelf laten trainen op locatie. Zelf werk ik zelf het liefst op locatie, ik geef dan ook voornamelijk trainingen in een gym in Amersfoort (BASE2). Door meerdere sluitingen van de gym de laatste maanden heb ik ook wel training aan huis gegeven, maar persoonlijk ben ik van mening dat we op locatie toch een stuk meer kunnen doen. Dus, lang leve het feit dat dit weer kan & mag! En dat we maar nooit meer beperkt zullen worden in het werken aan ons eigen gezondheid. Dat gezegd te hebbende…

 

Wanneer je traint onder begeleiding van een trainer leer je sowieso hoe je oefeningen op een correcte manier moet uitvoeren. Je weet dus vrijwel altijd zeker dat je de juiste techniek hanteert bij je oefening. Je weet precies hoeveel herhalingen je moet maken, welk tempo je moet aanhouden, hoeveel rust je nodig hebt en welk gewicht je moet gebruiken.

 

 

Een trainer probeert altijd het maximale uit jou te halen. Tijdens de training sessies zal de trainer ervoor zorgen dat je keer op keer alles geeft. Opgeven en de kantjes er vanaf lopen is hierbij geen optie. En nee, zeker niet bij mij. Wanneer ik zie dat er meer in zit, wil ik dat je dat geeft. Onthoud wel, je doet dit voor jezelf he, niet voor mij.

 

Bovendien heb je met een trainer altijd een stok achter de deur. Omdat je een afspraak hebt gemaakt met iemand, en niet alleen met jezelf of je agenda (waar je naar mening ook gewoon trouw aan moet gaan worden, als je dat nog niet bent. Maar hey, dat is een ander stukje coaching?).. Op het moment dat je alleen sport, is het makkelijk om niet te gaan. Een paar simpele excuusjes zijn zo bedacht. Door middel van een afspraak met een trainer ben je verplicht om te gaan. Dus ook als je vandaag even niet zo’n zin hebt, ga je waarschijnlijk toch!

 

Elke training zou leuk en uitdagend moeten zijn. Variatie tijdens het trainen is een belangrijk aspect om het fun gehalte hoog te houden. Doe je iets zonder plezier, dan is de kans groot dat je snel weer zult stoppen met trainen. De taak om het leuk en uitdagend te houden is voor nu eens niet aan jezelf, maar aan je trainer! Met uiteraard jouw doel in het achterhoofd.

 

Het is persoonlijk en op maat. Een persoonlijk trainingstraject is (natuurlijk) altijd persoonlijk. Een opgeleide trainer zal rekening houden met jouw lichamelijke omstandigheden (denk ook aan eventuele beperkingen of blessures). Mocht je bijvoorbeeld een oude (sport) blessure hebben waar je nog veel last van hebt, dan zal je trainer hierop inspelen en zorgen voor vervangende oefeningen.

 

Je krijgt niet alleen hulp bij het behalen van je doel, maar ook met het behouden ervan. Voordat er getraind gaat worden, meet een trainer je vaak helemaal door. Mits dit natuurlijk aansluit op jouw doel. We willen iets meetbaar maken. Dus stel ik als trainer vaak je gewicht, vetpercentage en spiermassa op het punt van beginnen vast. Als ik dan vervolgens jouw fysieke doelen in kaart heb gebracht, maak ik op basis hiervan een trainings- en eventueel voedingsplan voor je. Ik werk liever niet met een voedingsschema, dit omdat ik dan puur ga voorkauwen wat jij zou moeten eten en ik hier niet zo sterk in geloof op de lange termijn. Ik wil vooral iets duurzaams neerzetten voor jou. Waar je zowel nu, als na het trainingstraject wat aan hebt. En misschien wel voor de rest van je leven mee kunt nemen. Hiermee behalen we dus niet alleen je doel, je gaat hem ook nog eens behouden. Maar echt!

 

Als trainer ben ik ook een beetje je mentale coach. Tijdens een opleiding als trainer, krijg je dit ook mee. Afvallen bijvoorbeeld, is namelijk meer dan alleen een uurtje sporten met een trainer. Een goede trainer kan samen met jou bepaalde patronen, gedragingen en blokkades achterhalen die jouw fysieke doelen misschien wel in de weg staan. Ik kan je bewust laten worden van bepaalde gewoontes en je ondersteunen in het aanleren van nieuw positief gedrag.

 

Je kunt trainen wanneer het jou uitkomt. Dit omdat je een traject (in overleg) geheel aan kunt passen aan jouw agenda. Wil je vroeg in de ochtend trainen of misschien later op de avond? Geen probleem. Samen met je trainer kun je dagen en tijden overleggen. Zo is er voor iedereen wel een passend schema te maken. Dus, weg met je excuusjes! Wanneer maak jij tijd?

 

En dan, last but not least.

 

Tegenwoordig wordt het gelukkig voor iedereen steeds haalbaarder om een trainer te betalen. Ik weet ook dat het over het algemeen toch nog wel als luxe gezien wordt. En dat is het ook. Maar wel een luxe die je jezelf om meerdere reden zou moeten/willen gunnen. Je voelt hem misschien al een beetje aankomen na al deze voordelen net uitgebreid gelezen te hebben. Maar ja, het zijn er best veel he? Begrijp me niet verkeerd, ik wil het namelijk allemaal niet groter maken dan het is. Uiteindelijk ben jij natuurlijk zelf degene die verantwoordelijk is voor (elke) verandering in je leven, het behalen van jouw doelen en het simpelweg realiseren van wat jij graag wilt. Alleen jij. Maar we kunnen je wel met heel veel handjes helpen. En dat is best intensief. Zowel voor jou, als voor mij. Want als jij er helemaal voor gaat, doe ik dat namelijk ook. En daar hangt een prijskaartje aan… Je zult zien dat je naast het trainen misschien wel dagelijks bewustere en betere keuzes kunt gaan maken. Zodat je zekerder wordt van wat je zelf allemaal wel niet kan, zodat je (weer) blij wordt van jezelf als je in die spiegel kijkt. Een fijne partner, vader/moeder, broer/zus, noem het maar op, kunt zijn. Een liefdevoller mens voor jezelf. Knopen doorhakken. Jezelf sterk voelen. En misschien, hou je dit wel voor de rest van je leven vast! Dat laatste, is in ieder geval mijn missie als trainer…

 

En onthoud altijd 1 ding, we starten allemaal ergens. Iedereen is welkom. Topfit of totaal niet fit, we gaan ervoor. Samen. Oh, en pas op : misschien laat ik je sporten nog leuk vinden ook! ?

 

 

Dat was die weer voor deze mooie eerste vrijdag van de maand!

Fijn weekend mooie mensen.

Nik PT 2021 © All Rights Reserved

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About